7 juli 2020

Idag är det blåsigt, men solen tittar fram och jag tog en tur på gården, för att se över det odlade.

Det växer bra i trädgårdslandet. Här finns dill, spetskål, mangold, morötter, lök, rödbetor och brytbönor. Potatisen syns i bakgrunden.

Vi har satt fyra rader Cherie och två Asterix. Asterixen börjar blomma nu, men Cherie gör inte det på samma sätt. Den är ändå stor nog att ta av redan.

Vi har både höga och låga ärtor och bönor på andra sidan gången till logen – ett nytt område för i år. Gråärtorna börjar blomma och på de låga finns en liten vit blomma.

Vi satte lite potatis där också, bara för utrymmets och ogräsets skull och där finns några bondbönor med i raderna.

Bakom det större växthuset – som inte är så stort faktiskt – sitter purjolök med mjölkförpackningar om sig och några gurkplantor.

Inne i stora växthuset sitter växterna i hinkar. Där finns gurka, paprika och chili och ett par för oss nya växter.

Chili har vi av flera sorter både starka och mildare. Anaheim är en chili av den sötare, mildare sorten. Den ger stora röda goda frukter. Ett par har jag redan plockat av.

Gurkorna har olika längder.

De här blir långa.

Vid dörren sitter en vinröd druva. Den får många klasar i år.

Här är de nya växterna, som ska ge goda knölar i krukorna. De är som potatis, men söta och läckra stod det. Yukon Inka Red och Oka Giggles Eko.

Vanlig paprika finns både gula och röda.

 

Jag har också drivit upp gul och orange snackpaprika och gul och röd spetspaprika. Det går mycket bra att ta frön av köpta frukter.

Lilla växthuset har jordbäddar på bägge sidor om mittgången och det ser ut som en djungel med alla tomater.

Andine blir en stor röd tomat. Apelsintomaten blir också stor och orange.

Två lite avlånga tomater i olika storlekar. Den första, Lemon Tree blir ganska stor. Den andra, Bärnstenstomat, är en liten naggande god och vacker tomat.

Även här finns en druvstock som ger mörkt blå druvor. Tyvärr startade den för tidigt i år, så när frosten kom, frös ungefär hälften av blomknopparna, de som satt ytterst. Där hade vi inte någon frostvakt på ännu, eftersom tomaterna fortfarande stod i krukor i stora växthuset. Ändå får vi ganska gott om druvor här också, för det kom nya blommor på grenarna.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.